Team Boutersem

Annelies De Vriendt (coƶrdinator)

foto_annelies

In 2000 studeerde ik af als licentiaat in de Logopedie en Audiologie aan de KU Leuven. Na eerst mijn aggregaatsopleiding te voltooien, startte ik in 2001 mijn zelfstandige praktijk. Vanaf 2003 combineerde ik deze job met een job in het Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen, waar ik me toelegde op baby’s en kinderen met voedings- en slikproblemen. Verscheidene bijscholingen maakten dat ik hierin steeds meer gespecialiseerd werd.

Na ruim tien jaar en een gezinsuitbreiding met drie zonen, besloot ik in 2014 me volledig toe te leggen op mijn zelfstandige praktijk, waar ik baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen behandel. Problematieken waarvoor je bij mij terecht kan zijn onder andere taalstoornissen, articulatieproblemen, voedings- en slikproblemen, leerstoornissen en neurologische taal- en spraakproblemen.

Ik volgde ook de SMOG-opleiding, een vorm van ondersteunde communicatie aan de hand van gebaren. Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis, mensen met een beperking of nieuwkomertjes die moeilijk onze taal verwerven kunnen met behulp van deze ondersteuning vaak veel beter communiceren en zelfs vlotter hun mondelinge taal ontwikkelen.

Me 100% inzetten voor elke patiƫnt, zoeken naar die individuele aanpak die het best past bij elke unieke persoon, daar ga ik voor!